Se on kevyt ja todella maukas jälkiruoka. Makea pohja ja silkinpehmeä täyte tekee parhaan yhdistelmän ikinä!
Työaika: 80 min Annokset: 8 annosta Kategoria: Leivonta
Pohja
3dl sokeria
1/4tl suolaa
1½dl öljyä
2dl banaanisosetta
2tl vaniljasokeria
6dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
3dl vissyä
Täyte
1prk Schlagfix mascarpone
Mansikkahillo
Koristeluun pähkinämurua
Valmistusohje
Sekoitetaan keskenään sokeri, suola, öljy, banaanisose ja vaniliini. Vatkataan tehosekoittimella.
Lisätään seokseen puolet vehnäjauhoja + leivinjauhetta. Sekoitetaan. Lisätään loput vehnäjauhot ja vissy. Sekoitetaan huolellisesti (Vinkki! Suosittelen lisäämään jauhot siivilän läpi, näin kakusta tulee vielä ilmavampaa).
Levitetään taikina tasaisesti kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja uuniin 30 minuutiksi 175 asteeseen tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.
Levitä jäähtyneelle pohjalle mascarponea paksu kerros ja laita päälle mansikkahillo. Kääri torttu tiiviiksi kääröksi. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele päälle pähkinämurua.
Comments