Mehevän täyteläinen suklaakakku herkullisen pehmeällä tuorejuustolla on juhlan paras leivonnainen. Kakku koristellaan viikunoilla. Gluteeniton ja vegaaninen.
Työaika: 200 min Annokset: 8 annosta Kategoria: Jälkiruoka
Ainekset
Pohja
100 g Kaurahiutaleita
50 g Paahdettua quinoaa
40 g Kurpitsansiemeniä
3 Ruokalusikallista chia-siemeniä
3 Ruokalusikallista kaakaojauhetta
1 tl Kanelia
3 rkl Kookosöljyä
3 Ruokalusikallista mantelirasvaa
5 rkl Vaahterasiirappia
Täyte
100 g Tummaa suklaata, murskattuina paloiksi
2 Ruokalusikallista kookosöljyä
2 Ruokalusikallista vaahterasiirappia
250g Sheese Creamy original levitettä
2 Ruokalusikallista kaakaojauhetta
1 tl Vaniljauutetta
2-3 Viikunaa, viipaloituna
Valmistusohje
Valmista pohja sekoittamalla kulhossa keskenään kaura, quinoa, siemenet, kaakaojauhe ja kaneli. Sulata kookosöljy, mantelirasva ja vaahterasiirappi keskenään ja kaada sitten kulhoon kuivien ainesten sekaan, sekoita hyvin. Anna levätä ja tekeytyä noin 10 minuuttia.
Siirrä seos tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi.
Vuola 20 cm:n pohja leivinpaperilla ja taputtele seos vuoan pohjalle, aseta pohja jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja valmista sillä väliin täyte. Sulata suklaa, lisää joukkoon kookosöljy ja vaahterasiirappi ja kuumenna hetki liedellä kokoajan sekoittaen.
Jätä sivuun jäähtymään noin 10 minuutiksi. Lisää joukkoon Creamy Sheese Original levite ja vaniljauute ja sekoita kuohkeaksi massaksi. Kaada täyte pohjaan päälle ja kopauta vuoka muutaman kerran pöytätasoa vasten, jotta täyte levittyy tasaisesti.
Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele viikunoilla ennen tarjoilua.
Comments