Nakkikastike - kotiruokien klassikko saa säväyksen savupaprikasta ja chilikastikkeesta. Maistuu hyvin pastan ja perunasoseen kanssa.
Työaika: 20 min Annokset: 6 annosta Kategoria: Pääruoka
Ainekset
1 pkt (250 g) soijanakkeja (käytin Bon Soya) öljyä paistamiseen 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl rypsiöljyä 2 dl vettä 2 dl kaurakermaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl soijakastiketta 1 tl savupaprikajauhetta (2 tl Sriracha-chilikastiketta) 1/2 tl suolaa rouhaisu mustapippuria
Valmistusohje
Viipaloi soijanakit ja paista ne pannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannulle 3 rkl rypsiöljyä ja 3 rkl vehnäjauhoja. Ruskista jauhot ja lisää sitten vesi pienissä erissä samalla voimakkaasti vispaten, jottei kastikkeeseen muodostu paakkuja. Kun kastike on tasaista, lisää kaurakerma, tomaattipyree, soijakastike ja savupaprikajauhe sekä halutessasi Sriracha-chilikastike. Sekoita. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää paistetut soijanakit ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa vegaaninen nakkikastike esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Kiitos reseptista Vegeviettelys
Comments