Tästä vegaanisesta lasagnesta tulee muutenkin superhyvä. Vegaaninen lasagne valmistuu samaan tapaan kuin perinteinen lasagne, kun korvaat maitotuotteet kasvipohjaisilla tuotteilla ja jauhelihan Bon Soya soijarouheella.
Työaika: 60 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Pääruoka
Ainekset
Myllyn paras lasagnelevyjä
Kaurajuoma 6dl
Sunnuntai laktoositonta margariiniä 100g
Vehnäjauhoja 2rkl
Pestolle
Oliiviöljy 1dl
Basilikaa nippu
Suolapähkinöitä 2 kourallista
Sitruunamehu 1tl
Suolaa ja pippuria
Valkosipuli 2 kynttä
Valmistusohje
Paista soijarouhe hetki öljyssä.
Valmista juustokastike. Sulata margariini ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja paista hetki.
Lisää kauramaito ja 100g mozzarellaa. Keittele kastike paksuksi.
Levitä voideltuun vuokaan kerros soijarouhea, peitä vierekkäin asetuilla lasagnelevyillä ja kaada päälle kerros valkokastiketta. Tee vuokaan näin 3-4 samanlaista kerrosta.
Kaada päällimäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja ripottele päälle loput mozzarellasta. Kypsennä lasagnea 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50 min. (Vinkki) Laita uuni gratinointivastukselle viimeisemmät 10min.
Valmista pesto soseuttamalla sauvasekoittimella peston ainekset. Lisää tarvittaessa mausteita.
Comments