Leivo ihanan kultaisia vohveleita ja tarjoile ne värikkäiden marjojen kera. Vohveleita sopivat brunssille, kinkulla ja cheddarjuustolla täytettyjä vohvelileipiä lounaaksi.
Työaika: 25 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Jälkiruoka
Ainekset
175g gluteenittomia jauhoja 1tl leivinjauhetta 2rkl kookossokeria tai muuta sokeria 1½dl kasvismaitoa 35ml appelsiinimehua 35ml auringonkukkaöljyä 2tl appelsiinikuoriraastetta 1tl jauhettuja pellavansiemeniä 3tl vettä
Cointreau -likööri
Tarjoiluun
Valsoia hasselpähkinälevite Ananaskirsikoita Kasviperäinen kermavaahto
Valmistusohje
Valmista pellavansiemen”muna” sekoittamalla pellavansiemenjauhe veteen. Jätä 5 minuutiksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Toisessa kulhossa sekoita nesteet.
Lisää kuivat aineet siivilän kautta nestemäisiin. (Siivilöinti tekee taikinasta kuohkeampaa). Lisää pellavansiemen”muna”. Sekoita huolellisesti
Paista vohveliraudassa tai paistinpannulla. Anna paistua vohveliraudassa 5minuuttia avaamatta rautaa, niin ettei taikina tartu pintaan.
Tarjoile vohvelit lämpiminä hasselpähkinälevitteen, kermavaahdon ja ananaskirsikoiden kanssa.
Comments