Perinteinen Pääsiäisherkku valmistuu kädenkäänteessä myös vegaanisena ja maidottomana. Tästä uskomattoman herkullisesta pääsiäisjälkiruoasta tykkää varmasti koko perhe.
Työaika: 15 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Alkuruoka
Ainekset
1Punasipuli
3 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
1 Keltainen paprika
4 Kypsää, kiinteää tomaattia
½ Vihreä kurkku
1 Ruukku lehtisalaattia
200g Apetina kuutioita öljyssä
60g Mustia oliiveja
Mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Aloita valmistamaan kreikkalainen salaatti ja käsittele ensiksi punasipuli. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Laita sipuli kulhoon ja kaada päälle sekoitettu valkoviinietikka-oliiviöljykastike, jolloin sipuli ehtii hieman pehmetä ennen tarjoilua.
Huuhtele paprika ja kurkku. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika paloiksi. Pese tomaatit ja leikkaa lohkoiksi.
Halkaise kurkku ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta tai linkoa salaatti. Revi salaatinlehdet.
Kerrostele kreikkalaisen salaatin ainekset salaattiastiaan. Lisää päälle oliivit ja marinoituneet sipuliviipaleet. Rouhi päälle mustapippuria.
Tarjoa valmis kreikkalainen salaatti heti esimerkiksi tuoreiden sämpylöiden tai patongin kanssa.
Comments