Kokeile kurpitsaa helpossa pastassa! Paahdetut kurpitsakuutiot sopivat tosi hyvin Mozzarella juuston pariksi. Myskikurpitsa paahdettuna siitä tulee ihana pastakastike!
Työaika: 25 min Annokset: 4 annosta Kategoria: Pääruoka
Ainekset
Kurpitsasose
400 g Myskikurpitsaa
1 ½ dl Vettä
½ tl Suolaa
Pasta
4 Valkosipulinkynttä
2 rkl Öljyä
2 dl Kaurakermaa
5 Salvianlehteä
½–1 tl Suolaa
¼ tl Mustapippuria
250 g Fettuccine pastaa
Valmistusohje
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota valkosipulia kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kurpitsasose ja kaurakerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman paksummaksi.
Hienonna salvianlehdet. Lisää mozzarella vegejuusto. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
Comments