Herkullisen punaiset ja monikäyttöiset punajuuret löytävät tiensä monen suomalaisen keittiöön rosollin ja punajuurilaatikon muodossa. Mutta mihin kaikkeen muuhun punajuuret sopivat? Tässä on ihana resepti!
Työaika: 30 min Annokset: 2 annosta Kategoria: Alkruruoka
Ainekset
2 Punajuurta
1rkl Oliiviöljyä
1tl Harissaa
1/4tl Juustokuminaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Persiljaa (ei välttämätön)
Sheese Italian style parmesan vegejuusto
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200-210 asteiseksi. Levitä leivinpaperi pellille. Kuori punajuuri ja leikkaa lohkoiksi (6-7mm).
Laita punajuuri pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja sekoita käsin. Mausta maustesekoituksella (suola, pippuri, juustokumina, harissa).
Paista 20-30min kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kääntele punajuuret välillä.
Ota punajuuret uunista ja riputtele päälle parmesaania ja persiljaa. Tarjoile suosikkikastikkeen tai majoneesin kanssa.
Comments