Kakku on erittäin helppoa tehdä ja siinä on vain muutamat raaka-aineet; herkku valmistuu 15 minutissa; siitä huolimatta maku on aivan taivaallinen. Helppo juustokakku ilman uunia.
Työaika: 30 min Annokset: 10 annosta Kategoria: Jälkiruoka
Ainekset
Kakusta voi tehdä yksikerroksisen tai kolmekerroksisen isommalle porukalle. Itse tein isomman 15 hengen seurueelle, mutta tähän jaan pienemmän version - kakku riittää noin 10 hengelle.
Pikakahvia (valmista, tummaa eli ilman kahvimaitoa)
Valsoia Hasselpähkinälevite tai Biskoff keksilevite (ei välttämätön, mutta ai ai kuin hyvää)
Schlagfix Mascarpone 1pkt
Soijavispi 2dl
Sokeri 0,5dl
Vegegel 1pss + 1dl kylmää vettä
Koristeluun kuivattuja appelsiiniviipaleita, tähtianiksia, rosmariinin oksia, karpaloa, kanelitankoa, tomusokeria
Valmistusohje
Valmista pikakahvi. Puolita veitsellä briossit. Ota kakkuvuoka. Kostuta briossipuolikkaat kevyesti kahviin ja lado briossit kakkuvuoan pohjalle.
Levitä päälle suosikkiherkkulevitteesi esim hasselpähkinälevite tai keksivoi. Valmista mascarpone-vispiseos. Vatkaa vispi. Lisää sokeri ja notkistettu mascarpone.
Vispaa vielä vähän kunnes seos on aivan sileää. Halutessasi voit lisätä pienen määrän hasselpähkinälevitettä tai keksivoita seokseen, mutta silloin kakusta tulee hieman seklaisempi ja makeampi.
Comments