Vegan Burger

Ainekset
  • Violife Cheddar Flavor (8 viipaletta)
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 3 suurta perunaa
  • 2 porkkanaa, raastettuna
  • 1 purjo, viipaloituna
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 4 salaatinlehteä
  • 2 tomaattia, viipaloituna
  • Tuore basilika ja timjami, hienonnettuna
  • Vegaaninen grillikastike
  • Oliiviöljy
  • Suola ja pippuri
VALMISTUSOHJE
  1. Pese perunat ja varmista, ettei niihin jää likaa.
  2. Peitä perunat kalvolla ja laita uuniin tai mikroaaltouuniin 15-20 minuutiksi, kunnes ne ovat erittäin pehmeitä. Kuori valmiit perunat ja muussaa ne kulhossa esimerkiksi haarukalla.
  3. Kuullota porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Vähennä lämpö ja lisää joukkoon basilika ja timjami, sekoita hyvin. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  4. Sekoita muussattu peruna ja paahdetut vihannekset keskenään, lisää mausteet makusi mukaan ja tilkka oliiviöljyä. Jatka sekoittamista kunnes seos muuttuu taikinaomaiseksi.
  5. Muotoile ”taikinasta” neljä juurespihviä ja paista ne oliiviöljyssä, kunnes pinta saa kauniin kultaisen värin. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  6. Aloita hampurilaisen kokoaminen: ota lautaselle ensin sämpylän alapuoli ja lorauta sen päälle grillikastiketta. Asettele sämpylälle salaatti ja nosta juurespihvi sämpylän päälle. Aseta sämpylän päälle kaksi Violife Cheddar Flavor viipaletta, viipalet tomaattia ja aseta toinen sämpylä päälle. Burgerisi on valmis.