Kierrepullat

Ainekset

Kierrepulla

  • 500 g jauhoja
  • 250 ml kauramaitoa (huoneenlämpöistä)
  • 1 ps kuiva hiiva
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 5 rkl leivontamargariinia
  • 400g kivettömiä taateleita
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 rkl sulatettua kookosrasvaa
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia

Kuorrute

  • 200 g Violife Creamy Original
  • 2 rkl hienonnettuja pähkinöitä (oman valinnan mukaan)
  • 4 rkl vaahterasiirappia
VALMISTUSOHJE
  1. Sulata kookosrasvaa ja lisää maito ja kuivahiiva varovasti sekoittaen. Jätä hetkeksi sivuun turpoamaan.
  2. Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, suola ja sokeri.
  3. Lisää loput taikina-ainekset ja margariini, maito ja hiivaseos ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Vaivaa taikina käsillä muutaman minuutin ajan. Aseta taikina takaisin kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa kunnes se on kaksinkertaistunut. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  5. Täytettä varten laita taatelit kattilaan ja lisää 1dl vettä. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes taatelit, niin sanotusti, sulavat veteen. Lisää kaneli, sekoita kertaalleen hyvin ja laita sivuun jäähtymään.⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  6. Kierrä taikina jauhetulle pinnalle ja kauli suorakaiteeksi. Levitä taatelitäyte taikinan päälle tasaisesti. Kääri rullaksi ja leikkaa seitsemäksi osaksi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  7. Sivellä jokaista pullaa kookosöljyllä ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ”öljytty” puoli alaspäin.
  8. Sivellä pullien pinnalle kasvismaitoa ja paista esilämmitetyssä uunissa (180 ° C) noin 25 minuuttia.
  9. Kun pulat ovat valmiit, nosta ne uunista ja sivellä päälle vaahterasiirappia. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  10. Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään Violife Creamy Original ja vaahterasiirappi. Juuri ennen tarjoilua levitä kuorrute pullien päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.