Kääretorttu Mascarponella

Ainekset

Pohja

  • 3dl sokeria
  • 1/4tl suolaa
  • 1½dl öljyä
  • 2dl banaanisosetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • 6dl vehnäjauhoja
  • 1rkl leivinjauhetta
  • 3dl vissyä

Täyte

  • 1prk Schlagfix mascarpone
  • Mansikkahillo
  • Koristeluun pähkinämurua
VALMISTUSOHJE
  1. Sekoitetaan keskenään sokeri, suola, öljy, banaanisose ja vaniliini. Vatkataan tehosekoittimella.
  2. Lisätään seokseen puolet vehnäjauhoja + leivinjauhetta. Sekoitetaan. Lisätään loput vehnäjauhot ja vissy. Sekoitetaan huolellisesti (Vinkki! Suosittelen lisäämään jauhot siivilän läpi, näin kakusta tulee vielä ilmavampaa).
  3. Levitetään taikina tasaisesti kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja uuniin 30 minuutiksi 175 asteeseen tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.
  4. Levitä jäähtyneelle pohjalle mascarponea paksu kerros ja laita päälle mansikkahillo. Kääri torttu tiiviiksi kääröksi. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele päälle pähkinämurua.