Risotto-tornit

Ainekset
  • 320g risottoriisiä
  • 1 salottisipulia
  • 200 g munakoisoa
  • 200 g tomaatteja
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 150 g Valsoia Gustosino –valmistetta
  • 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 6 dl Kasvislientä
  • 1/2 lasia kuivaa valkoviiniä
  • Suolaa
  • Pippuria
VALMISTUSOHJE
  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja kuullota se oliiviöljyssä.
  2. Lisää pannulle risottoriisi ja sekoittele kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle valkoviini ja kiehahda.
  4. Lisäile katilaan kasvislientä vähitellen, aina kun aikaisemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Jatka kunnes riisotto on valmista ja jätä se sivuun jäähtymään.
  5. Pese kaikki vihannekset ja leikkaa ne kuutioiksi.
  6. Laita ensin munakoisokuutiot pannulle ja paistaa noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja tomaatit, mausta suolalla ja jatka paistamista vielä kymmenisen minuutin ajan.
  7. Nosta sivuun liedeltä, leikkaa valsoian Gustosino kuutioiksi ja sekoita vihannesten sekaan.
  8. Ota esille kuppikakkumuoti ja voitele reunat oliiviöljyllä. Taytä muoti rissillä siten, että se peittää pohjan ja reunat, mutta jätä sisälle kuoppa.
  9. Täytä ”kuoppa” vihannesseituksella ja peitä riisillä. Anna kuppien jäähtyä ja tekeytyä jäkaapissa noin tunnin ajan.
  10. Laita täytetyt kakkumuodit uuniin 180 ° C noin 25-30 minuuttia ennen tarjoilua, ja tarjoile kääntamällä lautaselle ylösalaisin ja koputtamalla pohjaan.
  11. Halutessasi voit koristella tomaattikastikkeella ja basiliikalla.