Appelsiinirahkapullat

aktiivista 15min, passiivista 30

Ainekset

Pohja

  • 2½dl kasvismaitoa
  • 7dl vehnäjauhoja
  • ½dl sokeria
  • 1pss kuivahiivaa
  • 1tl kardemummaa
  • 1dl leivontamargariinia (Keiju tai laktoositon Sunnuntai)
  • ripaus suolaa

Rahka

  • 3-4prk Valsoia appelsiinijogurttia
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½dl sokeria
VALMISTUSOHJE
  1. Valmista taikina. Lämmitä kasvismaito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita ja anna hiivan turvota 5min. Lisää jauhot ja kasvirasvat. Vaivaa huolellisesti. Laita taikina lämpimään kohoamaan.
  2. Pyöritä taikinasta pullat ja laita pellille. Jätä vähäksi aikaa kohoamaan liinan alla.
  3. Valmistele ”appelsiinirahkatäyte”. Painele pullien keskelle esim. kupin pohjalla kuopat. Täytä kuopat rahkatäytteellä.
  4. Laita uuniin 225 asteeseen 20-25 minuutiksi. Nauti.