Gustosino-myskikurpitsapasta

20 min, soseen valmistus 25 min

Ainekset

Kurpitsasose

  • 400 g myskikurpitsaa
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ tl suolaa

Pasta

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 5 salvianlehteä
  • 1 dl raastettua Valsoia Gustosinoa
  • ½–1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 250 g fettuccine pastaa
VALMISTUSOHJE
  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota valkosipulia kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kurpitsasose ja kaurakerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman paksummaksi.
  4. Hienonna salvianlehdet. Raasta Gustosino. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.