Appelsiinivohvelit

Gluteeniton herkku koko perheelle

aktiivista 30min, passiivista 5

Ainekset

Ainekset

  • 175g gluteenittomia jauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2rkl kookossokeria tai muuta sokeria
  • 1½dl kasvismaitoa
  • 35ml appelsiinimehua
  • 35ml auringonkukkaöljyä
  • 2tl appelsiinikuoriraastetta
  • 1tl jauhettuja pellavansiemeniä
  • 3tl vettä

Tarjoiluun

  • Valsoia hasselpähkinälevite
  • Ananaskirsikoita
  • Kasviperäinen kermavaahto
VALMISTUSOHJE
  1. Valmista pellavansiemen”muna” sekoittamalla pellavansiemenjauhe veteen. Jätä 5 minuutiksi.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet.
  3. Toisessa kulhossa sekoita nesteet.
  4. Lisää kuivat aineet siivilän kautta nestemäisiin. (Siivilöinti tekee taikinasta kuohkeampaa). Lisää pellavansiemen”muna”. Sekoita huolellisesti
  5. Paista vohveliraudassa tai paistinpannulla. Anna paistua vohveliraudassa 5minuuttia avaamatta rautaa, niin ettei taikina tartu pintaan.
  6. Tarjoile vohvelit lämpiminä hasselpähkinälevitteen, kermavaahdon ja ananaskirsikoiden kanssa.