Suolaiset muffinssit

Ainekset
  • 125 g quinoaa, ruskeaa riisiä tai kaurajauhoa
  • 75 g kikhernejauhoa
  • 2 tl välimeren yrttiseosta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl paprikaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasooda
  • Musta pippuri ja suola
  • Cayenne-pippuria
  • 1 kesäkurpitsa, raastettuna
  • 6 ruokalusikallista maissia
  • 75g Sheese Grated Mature Cheddar style -raaste
  • 300 ml vettä
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
VALMISTUSOHJE
  1. Esikuumenna uuni 180 asteeseen ja ota esille 6 muffinssivuokaa.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon raastettu kesäkurpitsa, maissi ja Sheese raaste.
  3. Kaada joukkoon vesi ja oliiviöljy ja sekoita massaksi. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinssin kohoavat ja saavat kauniin kultaisen pinnan.
  4. Anna jäähtyä hieman ja syö lämpiminä. Säilytä jääkaapissa ilmantiiviissä rasiassa.