Snickers kakku

Vegaaninen ja hauska jälkiruoka

Ainekset

Pohja

  • 4dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivontasoodaa eli ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)
  • 1tl suolaa
  • 2dl kasvismaitoa (kaura- tai soijamaito)
  • 1dl kookosöljyä (tai auringonkukanöljyä tms.)
  • 1 banaani
  • 2tl vanilja-aromia
  • 2dl kuumaa kahvia (tai vettä)

Kinuskikastike

  • 1dl sokeria
  • 1dl kasviskermaa
  • Kourallinen suolapähkinöitä
  • Taateli-maapähkinävoi
  • 6-8 pehmeää ja kivetöntä taatelia
  • 3rkl maapähkinävoita

Maapähkinävoivispi

  • 1dl vegaanista vispiä
  • ½dl sokeria
  • 1prk Sheese original levitettä
  • 3rkl maapähkinävoita
  • kourallinen popcorneja

Koristeluun

  • Levy tummaa suklaata
  • Kaakaonibs
  • Suolapähkinää
  • Popcornia
VALMISTUSOHJE
  1. Valmista pohja. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Toisessa kulhossa sekoita nestemäiset ainekset. Soseuta banaani haarakalla. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada taikina 16-18cm kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa tunnin verran. Tarkista aikaajoin, ettei pinta pala ja paiston lopussa ettei kakun sisus jää raa’aksi. Jätä jäähtymään.
  2. Valmista sillä aika täytteet.
  3. Valmista kinuskikastike. Kiehauta vispi ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keittele hiljalleen noin 10min, kunnes seoksesta tulee kellertävää ja paksua. Laita joukkoon pähkinät. Jätä jäähtymään.
  4. Valmista Sheese-vispitäyte. Vispaa vispi yhdessä sokerin kanssa paksuksi vaahdoksi. Lisää Sheese original ja maapähkinävoi. Jätä kylmään.
  5. Valmista taateli-maapähkinävoi. Soseuta taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää sitten maapähkinävoi.
  6. Kun pohja on jäähtynyt, jaa se kolmeen tasapaksuiseen osaan. Levitä alimpaan kerrokseen kinuskikastike ja ¼ osa vispiseosta. Peitä välikerroksella. Levitä taateli-maapähkinäseos. Ripottele päälle popcornia. Levitä päälle ¼ osa vispiä. Jäljelle jää puolet alkuperäisestä määrästä, tämä jätetään koristeluun. Peitä kakkupohjalla. Jätä kakku muutamaksi tunniksi viileään asettumaan.
  7. Levitä loput vispistä kakun päälle ja sivuille tasaisesti. Laita kakku puoleksi tunniksi pakastimeen, niin että vispi kakun päältä jäähtyy.
  8. Tee sillä aikaa suklaakuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaa jäähtyneen vispikuorrutteen päälle ohut kerros. Koristele kakku vielä suolapähkinöillä ja popcorneilla.
  9. Kakku on parhaimillaan seuraavana tai jopa sitä seuraavana päivänä, ihanan mehevä ja suklainen.