Kaalipasta

Maukas ja lämmin pastaruoka

Ainekset

Ainekset

  • 500g kukkakaalia
  • 300g ruusukaalia
  • 400g pennepastaa tai fusillia
  • 1rkl margariinia tai ruokaöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ tlchilijauhetta
  • 1 pkt Sheese ruohosipuli levitettä
  • 1 pss Sheese original raastetta
  • suolaa
  • 2dl mustapippuria myllystä
  • kasviskermaa
  • 100g maustamatonta tofua
  • 2rkl ravintohiivaa
VALMISTUSOHJE
  1. Paloittele kukkakaali lohkoiksi ja puolita ruusukaalit. Keitä kaaleja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 5 - 10 min. Kaalit saavat jäädä napakoiksi. Säästä keitinvesi pastan keittoon.
  2. Keitä pasta kaalien vedessä muutamaa minuuttia alle pakkauksen ohjeajan.
  3. Kuullota valkosipulia ja chilijauhetta hetken ajan rasvassa esim. vokkipannulla. Lisää kaalit ja kypsennä ne pehmeäksi miedolla lämmöllä.
  4. Murskaa tofu ja sekoita sitä kasviskermaan. Lisää Sheese levite sekä ravintohiiva. Sekoita sauvasekoittimella paksuksi seokseksi.
  5. Siirrä vokkipannu sivuun liedeltä ja lisää tofuseos, puolet juustoraasteesta sekä valutettu pasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Siirrä seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Ripottele loput raasteesta pastavuoan pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.