Kookosjuustokakku

Ainekset

Pohja

  • 150 g murennettuja makeita keksejä esim Degestive
  • 70 g sulatettua margariinia
  • 2rkl kookoshiutaleita

Täyte

  • 500g Schlagfix mascarpone
  • 120g sokeria
  • 3 annosta kananmunakorviketta
  • 100ml kookosmaitoa
  • 90g kookoshiutaletta

Kuorrutus

  • 70g suklaata, jonka pitousuus vähintään 70%
  • 1rkl kookosöljyä
  • Kookoshiutaleita koristeeksi
VALMISTUSOHJE
  1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini.
  2. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 18-20 cm).
  3. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Notkista mascarpone vatkaimella ja lisää sokeri.
  5. Valmista kananmunakorvike ohjeen mukaisesti ja lisää seokseen vähitellen. Lisää lopuksi kookosmaito ja kookosrouhe.
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja paista uunissa 160-asteessa noin 50 minuuttia.
  7. Juustokakku on valmis kun sen pinta on saanut vaaleanruskean värin.
  8. Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa kookosrasvassa ja anna jäähtyä.
  9. Kaada jäähtynyt seos kakun päälle ja koristele lopuksi kookoshiutaleilla.
  10. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.