Appelsiini-puolukkapiirakka

Helppo, ravitseva ja erittäin herkullinen piirakka kahvin seuraksi.

Ainekset

Pohja

  • 3dl vehnäjauhoja
  • ½dl vehnäleseitä
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½dl sokeria
  • 2prk Valsoia Yosoi appelsiini-inkivääri soijajogurttia
  • 1dl rypsiöljyä

Täyte

  • 2prk Valsoia Yosoi appelsiini-inkivääri soijajogurttia
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2dl puolukkaa

Päälle

  • ½dl vehnäleseitä
  • ½dl fariinisokeria
  • ½dl vehnäjauhoja
  • 2rkl rypsiöljyä
VALMISTUSOHJE
  1. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele piirakkavuoka öljyllä.
  2. Sekoita keskenään kulhossa pohjan ainekset. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Yhdistä täytteen ainekset keskenään, sekoita ja kaada seos taikinan päälle.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäleseet, vehnäjauhot, fariinisokeri ja öljy, ja ripottele jogurttitäytteen päälle.
  5. Paista piirakka uunin keskitasolla 35min. Anna jäähtyä ja asettua 15 min. Tarjoile.